2025大學(xué)英語b統(tǒng)考題庫及答案
在學(xué)習(xí)和工作中,我們總免不了要接觸或使用試題,借助試題可以檢測考試者對某方面知識或技能的掌握程度。還在為找參考試題而苦惱嗎?以下是小編為大家收集的2025大學(xué)英語b試題,僅供參考,歡迎大家閱讀。
大學(xué)英語b統(tǒng)考題庫及答案 1
一、交際英語
1.- Excuse me, can I smoke here?
- _________.
A.You mustnt
B.No
C.Youd better not
D.Im sorry, you can
答案:C
2.- Hey, Tom, whats up?
- __________
A.Yes, definitely!
B.Oh, not much.
C.What is happening in your life?
D.You are lucky.
答案:B
3.- Is it possible for you to work late tonight?
- _______
A.I like it.
B.Ill do that.
C.Id love to.
D.I think so.
答案:D
4.- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?
- ________
A.Im afraid not, because I have to go to an important meeting.
B.Of course not. I have no idea.
C.No, I cant.
D.Thats all set.
答案:A
5.- Its rather cold in here. Do you mind if I close the window?
- ________
A.Yes, please.
B.No, please.
C.Sure, please.
D.I dont like it.
答案:B
二、閱讀理解
An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for his journey back home. As he knew that it would take him only two days to get to England, he decided that he could easily spend the time without food. So he bought a ticket and got on the ship. The man closed his ears to the sound of the lunch bell. When dinnertime came, he didnt go to dinning room, saying that he was not feeling very well.
The next morning he still didnt have breakfast and at lunchtime he again stayed in his room. But at dinnertime he was so hungry that he went to the dinning room and ate everything the waiter put in front of him. He got ready for the quarrel.
“Bring me the bill,” he said. “The bill, sir?” said the waiter in surprise. “There isnt any bill. On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket,” said the waiter.
6.The story happened on a ship from Norway to England.
A.T
B.F
答案:A
7.The traveler didnt go to the dinning room first,because he had no money.
A.T
B.F
答案:A
8.The traveler went to the dinning room to eat something because his friend had given him some money.
A.T
B.F
答案:B
9.The traveler had two meals on the ship.
A.T
B.F
答案:B
10.After the traveler finished eating, he came to know that travelers on the ship had free meals.
A.T
B.F
答案:A
One day a bookseller(書商)let a big box of books fall on his foot. "Go to see the doctor," said his wife. "No, "he said. "Ill wait until the doctor comes into the shop next time. Then Ill ask him about my foot. If I go to see him, Ill have to pay him."
On the next day the doctor came into the shop for some books. When the bookseller was getting them ready, he told the doctor about his bad foot. The doctor looked at it.
"You must put that foot in hot water every night. Then you must put something on it," said the doctor.
He took out a piece of paper and wrote on it. "Buy this and put it on the foot before you go to bed every night," he said.
"Thank you," said the bookseller. "And now, sir, here are your books."
"How much?" said the doctor.
"Two pounds."
"Good," said the doctor. "I shall not have to pay you anything."
"Why?" asked the bookseller.
"I told you about your foot. I want two pounds for that. If people come to my house, I ask them to pay one pound for a small thing like that. But when I go to their houses, I want two pounds. And I came here, didnt I?"
11.What happened to the bookseller one day?
A.He lost a box of books.
B.His foot was wounded by a box of books.
C.He lent the doctor a box of books.
D.He sold out all his books.
答案:B
12.The booksellers wife asked him ______.
A.to go out for some medicine
B.to send somebody for a doctor
C.to go to see the doctor
D.to wait for the doctor to come
答案:C
13.The bookseller didnt take his wifes advice because ______.
A.he was afraid of the doctor
B.he didnt like to take medicine
C.he couldnt walk by himself
D.he didnt want to pay the doctor
答案:D
14.The doctor paid ______ for the books.
A.one pound
B.two pounds
C.nothing
D.something
答案:C
15.The bookseller paid ______ money for seeing the doctor in the end.
A.more
B.less
C.the same amount of
D.no
答案:A
三、詞匯與語法
16.There is _________in todays newspaper.
A.new anything
B.new something
C.anything new
D.something new
答案:D
17.Suzan speaks English _______John.
A.so fluently as
B.as fluent as
C.more fluent than
D.much more fluently than
答案:D
18.It was well known that Thomas Edison _____ the electric lamp.
A.discovered
B.invented
C.found
D.developed
答案:B
19.I would like to do the job _____ you don’t force me to study.
A.in case
B.although
C.though
D.as long as
答案:D
20.____ you know, David has been well lately.
A.Which
B.As
C.What
D.When
答案:B
四、完型填空
Time spent in a bookshop can be enjoyable. If you go to a __21__ shop, no assistant will come near to you and say, "Can I help you?" You neednt buy anything you dont want. You may try to find out __22__ the book you want is. But if you fail, the assistant will lead you there and then he will go away. It seems that he is not interested in selling any book at all.
There is a story which tells us about a good shop. A medical student __23__ a very useful book in the shop, but it was too expensive for him to buy. He couldnt get it from the library, either. So every afternoon, he went there to read __24__ at a time. One day, however, he couldnt find the book from its usual place and was leaving when he saw an assistant signing to him. To his surprise, the assistant pointed to the book __25__, "I put it there so as not to be sold out," said the assistant. Then he left the student to go on with his reading.
21.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:D
22.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:C
23.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:A
24.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:E
25.
A.found
B.in a corner
C.where
D.good
E.a little
答案:B
五、英譯漢
26.He has been learning English for years.
答案:多年來,他一直在學(xué)英語。
27.Can you express yourself clearly in English?
答案:你能用英語清楚地表達自己的意思嗎?
28.Im finishing my second year of studies.
答案:我即將完成第二年的學(xué)習(xí)。
29.This new country hopes to establish friendly relations with all its neighbours.
答案:這個新成立的國家希望和所有鄰國建立友好關(guān)系。
30.I rang your house last night but your mother answered the phone.
答案:我昨夜給你家打電話,但接電話的是你母親。
31.How are you doing these days?
答案:這些日子你怎么樣?
六、寫作
32.寫作
Instructions:根據(jù)下面所給的題目和提綱用英語寫出一篇不少于80詞的短文。
Should the University Campus be Open to Tourists?
內(nèi)容提示:
1.校園是否應(yīng)對游客開放,人們看法不同,說明你的`觀點;
2.闡述你的理由。
大學(xué)英語b統(tǒng)考題庫及答案 2
1、- I didnt mean to do that. Please forgive me.
- _________
A.Not too bad.
B.Thats all right.
C.Its a pleasure.
D.Thank you.
答案:B
2、- Whats wrong with you, dear?
- _________
A.I didnt go to school.
B.I have a terrible headache.
C.I took the kids shopping today.
D.It is a beautiful dress.
答案:B
3、- Good morning, may I speak to Mark, please?
- _________
A.Whos there?
B.Whos that speaking?
C.Who are you?
D.Who wants to speak to Mark?
答案:B
4、- Let me introduce myself. Im Steward.
- _________
A.What a pleasure.
B.Pleased to meet you.
C.I dont know.
D.Thanks a lot.
答案:B
5、- Good morning, may I speak to Mark, please?
- _________
A.Whos there?
B.Whos that speaking?
C.Who are you?
D.Who wants to speak to Mark?
答案:B
6、- Let me introduce myself. Im Steward.
- _________
A.What a pleasure.
B.Pleased to meet you.
C.I dont know.
D.Thanks a lot.
答案:B
In the USA, there are many types of restaurants. Fast food restaurants are very famous. You can find McDonalds and Kentucky Fried Chicken in many countries around the world. You look at a menu above the counter, and say what youd like to eat. You pay the person who serves you. You take your food and sit down or take it away. Theres no need to leave a tip.
In a coffee shop you sit at the counter or at a table. You dont wait for the waitress to show you where to sit. She usually brings you coffee when you sit down. You tell her what youd like to eat and she brings it to you. You pay the cashier as you leave.
In a family restaurant the atmosphere is casual, but the waitress shows you where to sit. Often the waitress tells you her name, but you dont need to tell her yours. If you dont eat everything, your waitress gives you a doggy bag to take your food home. You add an extra fifteen percent to the bill as a tip.
In top class restaurants, you need a reservation and you need to arrive on time. The waiter shows you where to sit. If you have wine, he may ask you to taste it. You can only refuse it if it tastes bad, not if you dont like it. When you get your bill, check it and then add fifteen to twenty percent to it as a tip for the waiter.
1)、There are three types of restaurants mentioned here.
A.T
B.F
答案:B
2)、We should sit at a counter in a coffee shop.
A.T
B.F
答案:A
3)、In a coffee shop the waitress often tells you her name.
A.T
B.F
答案:B
4)、In a top class restaurant you need to add fifteen percent as a tip.
A.T
B.F
答案:A
5)、The writer takes Mcdonalds as fast food restaurant.
A.T
B.F
答案:A
What is your favourite colour? Do you like yellow, orange, red? If you do, you must be an optimist, a leader, an active person who enjoys life, people and excitement. Do you prefer greys and blues? Then you are probably quiet, shy and you would rather follow than lead. If you love green, you are strong-minded and determined. You wish to succeed and want other people to see you are successful. At least this is what psychologists tell us, and they should know, because they have been seriously studying the meaning of colour preference, and the effect that colours have on human beings. They tell us that we dont choose our favourite colour as we grow up. If you happen to love brown, you did so as soon as you opened your eyes, of at least as soon as you could see clearly.
A yellow room makes us feel more cheerful and more comfortable than a dark green one, and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day. On the other hand, black is depressing. Light and bright colours make people not only happier but more active. It is a fact that factory workers work better, harder, and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or dark grey.
Remember, then, that if you feel low, you can always brighten your day or your life with a new shirt or a few colourful things. Remember also that you will know your friends and your enemies better when you find out what colours they like and dislike. And dont forget that anyone can guess a lot about your character when you choose a piece of handkerchief.
1)、According to this passage, one has to choose his favourite colour as soon as he can see clearly.
A.T
B.F
答案:B
2)、You can know your friends better by the colours they like or dislike.
A.T
B.F
答案:A
3)、Ones colour preference has something to do with his character and colours have effects on human beings.
A.T
B.F
答案:A
4)、People who love red are determined to achieve their dreams.
A.T
B.F
答案:B
5)、"I am feeling black" means I am excited.
A.T
B.F
答案:B
1、The weather in Harbin is quite different from ________ in Hainan.
A.that
B.it
C.the one
D.one
答案:A
2、When I was a child, I enjoyed ________ picture-books.
A.read
B.to read
C.reads
D.reading
答案:D
3、He didnt go to bed ________ the TV play was over.
A.if
B.because
C.until
D.that
答案:C
4、Unfortunately, his father ________ in the traffic accident yesterday.
A.dead
B.was killed
C.killed
D.was dead
答案:B
5、Henry is often seen ________ English aloud every morning in the classroom.
A.read
B.reads
C.being read
D.to read
答案:D
A: Hi, Sun Yan! What are you busy with these days?
B: Im busy ___1___ for the Spring Festival.
A: What do you mean by the Spring Festival?
B: Dont you know about the Spring Festival? Its ___2___ your Christmas holiday. Its the most important holiday in China.
A: Oh, I see. ___3___ is the holiday?
B: About one week long.
A: What do you usually do during the holiday?
B: Lots of things, such as eating and drinking, playing majiang, going to movies and temple fairs, visiting relatives and friendsand so on. In many places people like to set off firecrackers (鞭炮). It is very interesting. But now it isnt allowed in some big cities because it is not safe.
A: Do you eat special food for the holiday?
B: Yes, we eat dumplings.
A: Do children like the holiday?
B: Sure. Children can have delicious food and wear new clothes. They can also get some money from their parents.
A: What is that money for?
B: This money is given to children for good luck by their parents or other senior people. Children can use the money ___4___ a lot of things for themselves.
A: Thats very interesting. Thank you for ___5___ me so much about the Spring Festival.
B: Its pleasure.
1)、
A.How long
B.preparing
C.like
D.telling
E.to buy
答案:B
2)、
A.How long
B.preparing
C.like
D.telling
E.to buy
答案:C
3)、
A.How long
B.preparing
C.like
D.telling
E.to buy
答案:A
4)、
A.How long
B.preparing
C.like
D.telling
E.to buy
答案:E
5)、
A.How long
B.preparing
C.like
D.telling
E.to buy
答案:D
【大學(xué)英語b統(tǒng)考題庫及答案】相關(guān)文章:
大學(xué)英語b統(tǒng)考題庫05-19
2017年大學(xué)英語B統(tǒng)考題庫及答案10-27
2017大學(xué)英語b統(tǒng)考題庫帶答案09-21
2017大學(xué)英語B統(tǒng)考真題及答案09-10
大學(xué)英語b統(tǒng)考試題10-30
2017大學(xué)英語B統(tǒng)考英譯漢考試試題及答案10-21