- 相關(guān)推薦
2025年12月英語四級考試選詞填空試題及答案
時間一天天過去,12月的英語四級考試離我們也越來越近;同學(xué)們,你們是否做好了充足的準(zhǔn)備來迎接它呢?以下是小編整理的2025年12月英語四級考試選詞填空試題及答案,供大家備考。
12月英語四級考試選詞填空試題及答案1
試題
Americans are proud of their variety and individualty, yet they love and respect few things more than a uniform. Why are uniforms so __1__ in the United States?
Among the arguments for uniforms, one of the first is that in the eyes of most people they look more __2__ than civilian(百姓的) clothes. People have become conditioned to __3__ superior quality from a man who wears a uniform. The television repairman who wears a uniform tends to __4__ more trust than one who appears in civilian clothes. Faith in the __5__ of a garage mechanic is increased by a uniform. What an easier way is there for a nurse, a policeman, a barber, or a waiter to __6__ professional identity(身份) than to step out of uniform? Uniforms also have many __7__ benefits. They save on other clothes. They save on laundry bills. They are often more comfortable and more durable than civilian clothes.
Primary among the arguments against uniforms is their lack of variety and the consequent loss of __8__ experienced by people who must wear them. Though there are many types of uniforms, the wearer of any particular type is generally stuck with it, without __9__, until retirement. When people look alike, they tend to think, speak, and act __10__, on the job at least.
[A]skill [B]popular [C]get [D]change [E]similarly [F]professional [G]character
[H]individuality [I]inspire [J]differently [K]expect [L]practical [M]recall [N]lose[O]ordinary
ANSWERS:
1.選B 從文章的第一句they love and respect few thins more than a uniform“他們又無比熱愛和崇尚制服”,說明了制服在美國很受歡迎。因此選項(xiàng)B)popular符合原文意思。選項(xiàng)中的professional“職業(yè)的”、practical“實(shí)用的”和ordinary“普通的,平常的”都不符合第一段的意思。
2.選F 此處應(yīng)填形容詞。從more...than civilian clothes可知,此處要填的形容詞意思與civilian相對,說明制服的特點(diǎn)。選項(xiàng)中的形容詞中只有professional“職業(yè)的”和civilian相對的,故F)正確。而pratical“實(shí)用的”和ordinary“平常的”意思都不能和civilian對應(yīng),故排除。
3.選K 由be conditioned to do sth.“習(xí)慣于”可知,此處應(yīng)填動詞原形。從前面的look more“看起來更...”和后面的tend to“傾向于”可知,這段要說明的是人們的主觀印象,應(yīng)填入表示“期望(得到)”的單詞,只有K)expect符合原文語氣。選項(xiàng)中g(shù)et“得到”與上下文的語氣不符合。
4.選I 此處應(yīng)填動詞原形。從原文中“人們習(xí)慣...從穿制服的人那兒得到優(yōu)質(zhì)服務(wù)!笨芍,人們更信任穿制服的人,即制服能使人產(chǎn)生信任感。選項(xiàng)中的動詞原形中只有inspire“使產(chǎn)生”符合文章。
5.選A 此處應(yīng)填名詞。前面兩句表達(dá)了人們對穿制服的人更加信任的意思,那么對于garage mechanic“汽車修理工”來說,人們信任的是它的技術(shù),而不是人品,故選項(xiàng)中只有A)skill符合原文意思。
6.選N 此處應(yīng)填動詞。...step out of uniform“脫掉制服”是對護(hù)士、警察等來說是......職業(yè)身份的很簡單的方式。脫下制服就是失去了職業(yè)身份,由此可以推知此處應(yīng)填N)lose。
7.選L 此處應(yīng)填形容詞,說明制服的其他有點(diǎn)。從下文“...節(jié)省購買其他衣服的開銷,節(jié)省洗衣費(fèi)用,比便服更舒適也更耐穿”可知,制服除了增加信任感還有實(shí)際的優(yōu)點(diǎn)。選項(xiàng)中的pratical“實(shí)用的”和ordinary“平常的”,很明顯L)pratical符合原文意思。
8.選H 此處應(yīng)填名詞。文章手段就說“美國人為自己的多元化和個性化感到高傲無比,然而他們又無比熱愛和崇尚制服”,其中包含制服使他們失去自己的個性的意思,那么聯(lián)系第一段,此處指出的制服的缺點(diǎn)即為失去個性,故選項(xiàng)H)individuality正確。individuality強(qiáng)調(diào)與他人特點(diǎn)的區(qū)別,而character指的是個人特定的內(nèi)在本質(zhì)。
9.選D 此處應(yīng)填名詞。前面說制服讓人失去了個性,雖然有很多種制服,但穿上制服的人直至退休都是那件制服,所有是沒有變化的,故此處應(yīng)填change,故D)正確。
10.選E 此處應(yīng)填副詞,修飾動詞act。前面指出...look alike,they tend to...,說明此處填的詞和alike意思相近。選項(xiàng)種副詞有similarly和differently,很明顯,E)similarly與alike意思相近,故選E)。
12月英語四級考試選詞填空試題及答案2
閱讀下面短文在空格處填入一個適當(dāng)?shù)脑~或使用括號中詞語的正確形式填空。
Sometimes we have problems about learning English, so (8) ____ should we learn English? I have some advice for (9) _______ (your). First of all, we must learn how (10) _____ (memorize) new words. For example, we can learn it by (11) _____ (make) flashcards (抽認(rèn)卡) and word lists. (12) _______ then, we can learn English by joining the English Club. The best way to learn English is to (13) _____ (have) great English conversations. When we have (14) _____ (problem), we can solve them by asking teachers for help. Listening (15) _______ tapes is also a good way to practise our (16) _____ (speak) skills. Well, that’s all my advice for you. I (17) _____ (hope) you can make great progress.
參考答案:
8. how 9. you 10. to memorize 11 . making 12. And 13. have 14. problems 15. to 16. speaking 17. Hope
12月英語四級考試選詞填空試題及答案3
閱讀下面短文在空格處填入一個適當(dāng)?shù)脑~或使用括號中詞語的正確形式填空。
A magician (魔術(shù)師) was working on a ship. The audience (觀眾) would be (16) _______ (difference) every week, (17) _______ the magician did the same tricks over and over again. There was only one problem: (18) ______ parrot saw the shows each week and began to (19) _______ (understand) how the magician did every trick. Once he understood, he started shouting, “Look, it’s not the same hat”, “Look, he is (20) ______ (put) the flowers under the table.” The magician was (21) _____ (anger) but couldn’t do anything. It was, after all, the captain’s parrot. One day the ship had (22) ______ accident and sank. The magician found (23) _______ (he) on a piece of wood in the ocean (24) ______ the parrot. They stared at each other with hate, but did not say a word. This went on for some (25) ______ (day). After a week the parrot said, “OK, I give up. Where’s the boat?”
參考答案:
16. different 17. so 18. a 19. understand 20. putting 21. angry 22. an 23. himself 24. with 25. Days
12月英語四級考試選詞填空試題及答案4
Theres no question that the Earth is getting hotter. The real questions are: How much of the warming is our fault, and are we 1 to slow the devastation by controlling ourinsatiable 2 for fossil fuels?
Global warming can seem too 3 to worry about, or too uncertain-something projected by the same computer 4 that often cant get next weeks weather right. On a raw winter day you might think that a few degrees of warming wouldnt be such a bad thing anyway. And no doubt about it: Warnings about 5 change can sound like an environmentalist scare tactic, meant to force us out of our cars and restrict our lifestyles.
Comforting thoughts, perhaps. Unfortunately, however, the Earth has some discomforting news. From Alaska to the snowy peaks of the Andes the world is heating up right now, and fast. Globally, the 6 is up 1°F over the past century, but some of the coldest, most remote spots have warmed much more. The results arent pretty. Ice is 7 , rivers are running dry, and coasts are 8 , threatening communities.
The 9 are happening largely out of sight. But they shouldnt be out of mind, because they are omens of whats in store for the 10 of the planet.
[A]remote
[B]techniques
[C]consisting
[D]rest
[E]willing
[F]climate
[G]skill
[H]appetite
[I]melting
[J]vanishing
[K]eroding
[L]temperature
[M]curiosity
[N]changes
[O]skillful
答案解析:
1.【解析】[E] 此處應(yīng)填入E項(xiàng),be willing to 為固定搭配。
2.【解析】[H] 此處應(yīng)填入一個名詞,而appetite通常和介詞for搭配,此處句子的意思為控制我們無止境的欲望。
3.【解析】[A] 此處應(yīng)填入一個形容詞,根據(jù)上下文意思應(yīng)選A項(xiàng),意即:全球氣候變暖似乎離我們太遙遠(yuǎn),以至于我們無需為此擔(dān)心。
4.【解析】[B] 此處應(yīng)填入一個名詞,而與computer 搭配的名詞在選項(xiàng)中根據(jù)上下文意思B為正確選項(xiàng)。
5.【解析】[F] 根據(jù)上下文意思此處應(yīng)表達(dá)氣候變化之意,因此F為正確選項(xiàng)。
6.【解析】[L] 該題較為簡單,表示"上個世紀(jì)全球的氣溫上升了1華氏度",應(yīng)能迅速找出正確答案。
7.【解析】[I] 顯然ice 與melt 搭配,因此I為正確選項(xiàng)。
8.【解析】[K] 此處應(yīng)填入一個現(xiàn)在分詞,表示"海岸受到侵蝕",因此應(yīng)選K項(xiàng)。
9.【解析】[N] 該題較為簡單,應(yīng)填入一個復(fù)數(shù)名詞,所以填入N項(xiàng)。
10.【解析】[D] 選D項(xiàng),the rest of 為固定搭配。
12月英語四級考試選詞填空試題及答案5
閱讀下面短文在空格處填入一個適當(dāng)?shù)脑~或使用括號中詞語的正確形式填空。
“You’ll think twice about plucking your eyebrows (拔眉毛) 16. ______ you find their important role,” says Greg Foot. They are one of 17. _______ most expressive(有表現(xiàn)力的) parts of our bodies. 18. ______ your eyebrows, you can tell your feelings to other people. 19._______ is that their only purpose (目的)? Over several thousand 20. _______ (year), we have lost lots of body hair, so it’s strange that hair still 21. _______ (remain) on our brows. Some scientists say that eyebrows mainly work as 22. ______ special form of protection for the eyes. In fact, their job is so 23._______ (importance) that some researchers are sure that if we didn’t have 24. ______ (they), we’d have evolved (進(jìn)化) some other facial features to 25. ________ (do) the same task.
參考答案:
16. when 17. the 18. With 19. But 20. Years 21. remains 22. a 23. important 24. them 25. Do
【12月英語四級考試選詞填空試題及答案】相關(guān)文章:
英語閱讀選詞填空四級試題及答案01-13
英語四級選詞填空模擬試題及答案201704-03
2017年英語四級選詞填空試題答案05-01
全國英語四級選詞填空備考試題04-21
英語四級考試CET選詞填空提分試題06-01